Borgere og erhvervslivet

En politiker må ikke være historieløs, men skal have en feel for, hvad der har skabt det Danmark, vi har i dag, og viden om hvad der rør sig ude i virksomhederne.

Jeg er selvfølgelig præget af min viden, opvækst, netværk, generelle livsoplevelser og joberfaring. Men jeg tror på at der er plads til mange flere borger ude i erhvervslivet med større eller mindre udfordringer. Det kræver blot, at vi ændrer tilgang til, hvad der er det vigtigste.

For mange år siden var der fokus på at der skulle flere ”kvinder i mandefag”. Så skulle vi have det rummelige arbejdesmarked. I Kolding Kommune er borgeren i centrum og erhvervslivet mangler arbejdskraft. Her er der ikke kun en rigtig løsning.

Jeg har hjulpet mange borgere i job gennem min karriere og skabt gode resultater i de stillinger, hvor jeg har haft et større ansvar. Som produktionsleder har jeg haft borger i job prøvning, afklaring og træning, hvilket har krævet en ekstra indsats og fleksibilitet i organisationen.

Personligudvikling og organisationsudvikling kan vi sjældent gøre alene. Jeg søger selv hjælp og støtte, når og hvor jeg har brug for det. En af mine rollemodeller er Maria Ploug mariaploug.dk, som har lært mig at se nye muligheder.

Jeg har støttet en hjemløs, der nu har bolig og job. Motiveret mennesker til at søge stillinger, de havde tænkt ikke var noget for dem, og som nu blomstre i nye omgivelser.

Jeg brænder for at give andre muligheden for at komme videre i livet.

FNs verdensmål:

“Jeg tror på at der er plads til mange flere borgere ude i erhvervslivet – med større eller mindre udfordringer.”

Betina Wettengel

Jeg er selvstændig erhvervskvinde med virksomheden wettengel.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med det de har brug for. Det gør jeg som Senior Projekt Manager, politiker, frivillig og som mormor.

Det jeg gør – gør jeg for at vi kan blive det hele menneske.

Læs om min livsfilosofi her