Hvorfor gå ind i politik?

Danske politikere kritiseres for at have for lidt eller ingen erhvervserfaring fra en rigtig arbejdsplads i f.eks. det private erhvervsliv.

Jeg startede med at omdele avis om morgen i 1982. Tilbragte fra 0 -10 klasse i folkeskolen. Gik på EFG jern og metal, hvor jeg afsluttede min håndværker uddannelse, som elektronikmekaniker hos Danfoss Nordborg i 1990. Udviklede mig hos Danfoss fra 1987 – 2004 i forskellige positioner.

I 1999 fik jeg muligheden for at blive produktionsleder og havde en periode ansvaret for 75 medarbejder. Der arbejdede jeg bl.a. med budgetter, trivsel, miljø, sikkerhed, udvikling af organisationen og medarbejderne. Hvilket har givet mig en god baggrund og erfaring, som jeg kan tage med mig ind i den politiske verden.

Jeg blev gift i 1990 ung og uerfaren – skilt i 1996. Et ægteskab, hvorfra jeg har 2 skønne døtre – og i dag 4 dejlige børnebørn. Privat har jeg erfaring med, hvor vigtigt det er at ordentlighed, dannelse og troværdighed er grundværdier. Værdier jeg ikke vil give køb på igen.

Jeg ved godt i politik bliver jeg nødt til at lære at kunne gå på kompromis, for her er det flertallet der bestemmer. Jeg behøver ikke at være enig med de beslutninger der bliver taget, men jeg kan være med til at præge med mine holdninger langt hen i processen.

For at blive en troværdig politiker, må jeg arbejde mig op ad troværdighedsstigen. Jeg har bevist at jeg har bred erhvervserfaring, uddannelse, opkvalificeringer og flere kurser på mit CV. Nu skal jeg gennem praktisk erfaring lære, hvad det indebære at være politiker.

For mig at se er en plads i byrådet, det samme som at have en plads i en bestyrelse – et menighedsråd. Der er et budget, der skal forvaltes og prioriteres, hvad pengene skal bruges til. Mange interesser skal tilgodeses. Der skal lægges en strategi både kort- og langsigtet også skal planen eksekveres. Noget kan planlægges. Andet kommer uforudset, og må tages stilling til løbende.

Jeg mener jeg har nogle konkrete færdigheder og kompetencer, som der er brug for flere steder.

“Jeg behøver ikke at være enig med de beslutninger der bliver taget, men jeg kan være med til at præge med mine holdninger langt hen i processen.”

Betina Wettengel

Jeg er selvstændig erhvervskvinde med virksomheden wettengel.

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med det de har brug for. Det gør jeg som Senior Projekt Manager, politiker, frivillig og som mormor.

Det jeg gør – gør jeg for at vi kan blive det hele menneske.

Læs om min livsfilosofi her